به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کرددانش، قادرزاده، عضو هیات علمی دانشگاه کردستان بیان داشت: با وجود مزیت نسبی استان کردستان در بحث کشاورزی به طور عام و دامداری و زراعت به طور خاص و وجود قابل توجه فارغ التحصیلان رشته کشاورزی در استان که آمار آن ها اگرچه بطور دقیق مشخص نیست؛ اما قطعا بیش از ۵۰۰۰ هزار و تا مرز ۶۰۰۰ نفر دانش آموخته بیکار رشته کشاورزی در استان وجود دارد؛ اما در کنار این پتانسیل ها متاسفانه نه بخش کشاورزی توسعه یافته و نه دانش آموختگان بخش کشاورزی امکان بکارگیری پیدا کرده اند.
وی با بیان اینکه در یک دهه گذشته سیل تقاضا برای ورود به رشته های کشاوزی و منابع طبیعی بیش از رشته های دیگر بود، گفت: نبود معیار سنجیده ای برای بکارگیری براساس تخصص، تب بالای جامعه برای داشتن مدرک دانشگاهی و عدم توجه به نیاز استان باعث ایجاد ۶۰۰۰ دانش آموخته بیکار رشته های کشاورزی در استان شد.
قادرزاده تصریح کرد: امروز دانشگاه ها مستقل از سازمان جهادکشاورزی و مستقل از نیازهای موجود در جامعه و فقط بر اساس منابع فیزیکی و انسانی که در اختیار دارند، اقدام به پذیرش دانشجو می کنند که درست نیست.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان، اگرچه سازمان نظام مهندسی و کشاورزی در استان وجود دارد و تلاش می کند؛ اما به دلیل نبود زمینه بکارگیری بسیاری از این فارغ التحصیلان و حجم قابل توجهی از فارغ التحصیلان در دو رشته زراعت و دامداری نتوانسته امکان شکل گیری شرکت های تخصصی را در استان بوجود آورد.
قادرزاده افزود: باید سازمان نظام مهندسی کشاورزی براساس اهداف و اساس نامه ای که برای سازمان تعریف شده است تلاش بیشتری در جهت شناسایی پتانسیلهای موجود استان به عمل بیاورد و منتظر عضوگیری نباشد؛ بلکه یک فراخوان از مهندسین متقاضی شغل و حتی شاغلان به تحصیل انجام دهد تا پتانسیل موجود شناسایی شود و این می تواند یک خوراک مناسب برای برنامه ریزی در آموزش عالی استان باشد.
این استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان عدم وجود تشکل فعال در جذب فارغ التحصیلان کشاورزی در استان را مانعی در به حرکت درآوردن این پتانسیل عظیم به منظور توسعه بخش کشاورزی در استان دانست.
قادرزاده عنوان کرد: با کمال تاسف دستگاه هایی که امکان بکارگیری فارغ التحصیلان بخش کشاورزی را داشتند بدون توجه به بحث تخصصی، افرادی را خارج از بخش کشاورزی در مجموعه خود استخدام کردند و همین باعث ایجاد بیکاری بیشتر دانشجویان این بخش شده است.
وی با بیان اینکه امروزه تقاضا برای رشته های کشاورزی در بین جامعه کاهش پیدا کرده است، گفت: دفترچه انتخاب رشته سراسری سال 94 معید این مسئله است که تعدادی از رشته های کشاورزی در دوره روزانه بدون آزمون صرفا با اعمال سابقه تحصیلی دانشجو می پذیرد که این نشان می دهد که تقاضای جامعه برای تحصیل در این بخش با کاهش قابل ملاحظه ای مواجه شده است.
قادرزاده تاکید کرد: امروز لازم است که دانشگاه ها با شناسایی وضعیت موجود و نیاز استان و برقراری ارتباط با دستگاه های ذیربطی که جذب کننده فارغ التحصیلان بخش کشاورزی هستند چنان برنامه ریزی کتنند که بیش از این دانش آموخته در رشته هایی که فارغ التحصیل بیش از حد دارد پذیرش نکند و اضافه تربیت فارغ التحصیل به شیوه گذشته کار مناسبی نیست.
وی بر ایجاد توازن بین رشته های دانشگاهی تاکید کرد و گفت: در دانشگاه کردستان در رشته های علوم دامی و زراعی بیشترین فارغ التحصیل را داریم؛ درحالی که در رشته هایی مثل ترویج، اقتصاد کشاورزی، مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانش آموخته کم داریم و این عدم توازن باعث می شود که امکان تعریف شرکتهای چند منظوره چند تخصصی در استان فراهم نشود.
این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: لازم است سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و دانشگاه کردستان با کمک هم پتانسیل های و محدودیت های منطقه را شناسایی کنند و با برگزاری نشست های تخصصی جهت برون رفت از معضلات دانش آموختگان کشاورزی با نگاه به توازن بین بخش کشاورزی، دانشگاه و صنعت تلاش کنند.